Conversion of an existing defunct iconic 1950's boiler house building at the Bristol Royal Infirmary into a high quality office space.

The main internal space is a double storey hall, free of any internal columns giving complete flexibility to the internal layout.

The building has been converted into high quality office space to house the entire hospital IT Department. A mezzanine floor was inserted into the main hall to define the space and special care was taken in respect to architectural details since all structure and surfaces have been left exposed to reflect the buildings' industrial heritage.

Close co-ordination was required between the structural engineering elements and the mechanical and electrical services, in order to maintain an attractive appearance to the internal exposed soffits.

KEY FEATURES

  • Conversion of industrial building to modern office facility.
  • Involved assessing the capacity and condition of the existing concrete frame.
  • Attractive exposed internal steelwork to the new mezzanine floor.
  • New external structural features matched 1950's original features.

 

Project Client

University Hospital Bristol

Architect

Burke Rickhards

Project Value

£3m

Completion Date

June 2009