The project comprised of the construction of a bespoke design post graduate centre linking to an existing educational facility at high and low level, as part of the Cardiff and Vale NHS Trust strategy for the Llandough Hospital site.

The scope of services provided by RVW Consulting included design of all substructures and superstructure, drainage, external works, including retaining walls, stairs and car parking areas.

The project was delivered under a traditional contract and completed on time and to budget.

KEY FEATURES

  • Trench fill and pad footings with suspended precast concrete ground floor.
  • Steel framed superstructure clad in brickwork.
  • Design and detailing of external steps and retaining walls.
  • Foul and surface water drainage design including diversion of existing apparatus.
  • Associated external works design and detailing of car parking areas.

Project Client

Cardiff and Vale NHS Trust

Architect

Stride Treglown Davies

Project Value

£1.2m

Completion Date

June 2009