The project comprised of the construction of a new integrated day centre facility at the existing hospital site together with associated access roads, car parking, drainage and landscaping.

The scope of services provided by RVW Consulting included design of all substructures and superstructure, drainage and external works, including steps and car parking areas.

The project was delivered under a traditional contract.

KEY FEATURES

  • Mass concrete strip footings foundation solution.
  • Precast concrete planks suspended ground floor slab.
  • Timber frame superstructure.
  • Foul and surface water drainage diversions.
  • Drainage design includes surface water attenuation to Local Authority and BREEAM requirements.
  • Associated external works design and detailing of car parking areas.
  • BREEAM "Excellent" standard.

Project Client

Abertawe Bro Morgannwg University Health Board

Architect

EPT Partnership

Project Value

£2.5m